Sarpsborg
Arkiv

 

Viktig medlemsmøte med betydningsfulle temaer på Lande bo- og servicesenter.

 

Leder Therese Thorbjørnsen i Utvalg for kultur og oppvekst og leder Linda Marie Engsmyr i Utvalg for velferd og folkehelse i Sarpsborg kommune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

Innledes om viktige temaer og saker for personer med funksjonsnedsettelser og medlemmer.

 

Saker som vi diskuterte med dem.

  • Situasjon for Brukerstyrt personlig assistanse, BPA i kommunen. Forvaltningsrevisjonen skal gjennomføre en brukerundersøkelse blant eksisterende brukere, brukere som har fått avklart på sine søknader og brukerorganisasjonene i Sarpsborg. I tillegg rådet for personer med funksjonsnedsettelser i kommunen delta i undersøkelsen. Etter at brukerundersøkelsen er ferdig og oppsummert skal rådet uttale seg. Leder Linda Marie Engsmyr ønsket å komme tilbake til NHF Sarpsborg for å drøfte brukerundersøkelsen.

 

  • Status tilrettelagte boliger og planer framover, kommunen jobber med saken uten at det ble konkretisert om det var nye prosjekter.

 

  • El sparkesykler, høring er ute fra kommunen. Rådet for personer med funksjonsnedsettelse vil følge opp saken. 

 

  • Friområder som Tunevannet også videre og de tok opp problematikken med bommer til friområdene. Kommunen har kartlagt steder med bommer. Baderampe for personer med funksjonsnedsettelse vil bli lagt ut før 1. juni. I tillegg er det bevilget penger til en ny baderampe på Kvålvika badeplass og kommunen håper at denne skal være på plass før St. Hans. 

 

  • Frivillighetens år skal gjennomføres 21. mai i Kulås. Det ble informert om at en ønsker å få etablert et frivillighetens hus i Østre bydel.

 

  • Bruk av Helsehuset til møtevirksomhet. Kommunen har begrenset lokalene som organisasjonene kan bruke, vi vil følge opp saken.

 

  • Universell utforming og tilgjengelig skolebygg. Det ble ikke tid til dette punktet.

 

  • Nytt bibliotek må bli universelt utformer for alle.  Rådet for personer med funksjonsnedsettelse har etablert et nært samarbeid med teknisk etat i kommunen om utformingen av bygget og inventaret.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Treff-teller
146418
Users Today : 69
This Month : 348
This Year : 29444
Total Users : 129418
AOF-kurs 2021
AOF-kurs 2021
NHFs lover
NHFs lover
Tilgjengelige bygg
Tilgjengelige bygg
UU Sarpsborg
UU Sarpsborg